Nervepirrende sæsonafslutning i Mesterrækken

Lars Jensen


(13-03-2024)


Vi var klar i aftes til at stille op i stærkeste opstilling, da vi skulle møde Ringkøbing i sidste runde af holdskakkens Mesterrække.


Resultaterne i løbet af vinteren havde været gode, så vi lå på første pladsen med lige så mange point som THY, men vi havde flere matchpoint, så opgaven var klar, vi skulle "blot" score mindst lige så mange point i aftes, som THY gjorde mod Holstebro - og vi skulle sørge for, at Holstebro ikke fik mere end to point mere end os.


I går formiddags kunne Ringkøbing meddele, at de kun stillede op med syv mand, så desværre måtte vi efterlade Jens Lysgaard hjemme, men vi havde et point i banken.


Kl. 19 gik opgøret i gang. Jeg selv spillede bræt 6 mod Knud Erik Søgaard, som jeg aldrig har vundet over, så det blev en nervøs Pirc, hvor modstanderen rokerede langt og med hurtige g4 og h4 var der tydeligt pres på min konge-stilling.


Ved siden af mig på bræt 7 sad Bent Bro Miltersen overfor Preben, der jo gerne spiller Caro-Kann og det gjorde han med overbevisning. Hurtigt kom Bent ud i en vanskelig stilling og der var ugler i mosen.


På min anden side sad Bjarne Nielsen på bræt 5 og fik vist en almindelig god stilling. Bag mig kæmpede Henning Aggergaard og Bjarne Rostgaard på bræt 3 og 4. Det så fornuftigt ud. Længere bagude sad Martin Høj Hansen og Mikael Bach på bræt 1 og 2 og kæmpede mod nogle stærke spillere. Da jeg selv var presset fik jeg ikke noget godt indtryk af, hvordan de stod.


Presset på kongefløjen var enormt og overvejede at give op. Bent var kommet i stormvejr grundet en del springergafler og her så det for alvor ud til, at vi ikke skulle vinde Mesterrækken i år. Bent gav op og bag mig havde Henning taget remis. Med vores point på det tomme ottende bræt stod der således 1,5 - 1,5.


På gange hørte jeg, at Holstebro, der spillede i lokalet ved siden af, førte 3,5 - 1,5 mod THY, men de stod skidt på de tre resterende brætter, så THY ville nok vinde den kamp.


Bjarne Rostgaard var gået galt i nogle afbytninger og efter en springergaffel stod han til at miste et tårn og måtte give op. Bjarne Nielsen stod fint, men modstanderen havde en evigskak, så nu var stillingen 3 - 2 til Ringkøbing.


Min modstander lykkedes ikke med at finde de bedste træk, så hans kæmpe fordel forduftede og jeg fik lidt luft. Dog var faren ikke ovre, men nu var der dog igen lidt at kæmpe for. Mikael tog remis, så med stillingen 3,5 - 2,5 til Ringkøbing så det ikke godt ud for os. Martin på bræt 1 havde vundet en officer for to bønder og stod umiddelbart fint, men kunne han vinde? Jeg selv fik kæmpet mig til en bedre stilling og blev enig med mig selv om, at nu kunne jeg da mindst holde remis.


På gangen fik jeg besked om, at THY havde vundet 4,5 - 3,5 mod Holstebro, så skulle vi vinde Mesterrækken, så skulle både Martin og jeg vinde vores partier. Det lykkedes mig at vinde modstanderens bønder og efter 66 træk gav han op. Martin fandt nogle gode træk og kort tid efter gav også hans modstander op.


4,5 - 3,5 over Ringkøbing var præcis, hvad vi skulle bruge for at vinde Mesterrækken 2023/2024 🙂. Tak til holdet for en imponerende indsats i denne sæson.
Ringkøbing Viborg 2 3½-4½
Johannes Christensen Martin Høj Hansen 0-1
Gert Søgaard Kristensen Mikael Bach ½-½
Arne Christensen Henning Aggergaard ½-½
Martin Winding Ditlevsen Bjarne Rostgaard 1-0
Helge Lydersen Bjarne Reiner Rye Nielsen ½-½
Knud Erik Søgård Jensen Lars Jensen 0-1
Preben Albertsen Bent Bro Miltersen 1-0
Tomt bræt Jens Lysgaard --+


De glade vindere fra Viborg

De glade vindere fra Viborg


Link til resultater