Smalt nederlag mod Silkeborg

Claus Rossen


(28-01-2024)


Et lige resultat mod Silkeborg kunne redde os i dette års turnering, da holdene under os var nogle point efter os. Uden afbud tog vi imod Silkeborg, og indstillingen om et lige resultat prægede især indledningen på kampen.


Peter delte efter en spændende åbningsfase, og snart fulgte Thomas efter. Ad usædvanlige veje landede Jes i en forholdsvis almindelig fransk opstilling, og så delte man. Også på toppen blev der delt, da Allan ikke fik noget særligt.


Tilbage sad altså jeg og kæmpede med en underlig Grünfeld-opstilling bag de hvide brikker og tilbage her ved stillingen 2-2 var også Søren, Erik og Byrial.


Søren havde fået en spændende angrebsstilling, og førte den flot fremad.


Erik havde en bovlam løber mod en aktiv springer og Byrial tabte straks i åbningen en bonde. Dette blev til to bønder i slutspillet, og så måtte Byrial kapitulere.


Min egen stilling blev langsomt mere spændende, så da Sørens stilling så meget lovende ud, accepterede jeg remistilbuddet. Søren kunne bogføre et helt point til holdet lige efter træk 40, så tilbage sad Erik tilbage med få chancer. Trods fin modstand tabte Erik altså til sidst, og vi havde så tabt 3½-4½ til Silkeborg. Vi fik altså det ganske lige resultat, vi håbede på, og får dermed en sikkert fredelig afslutning på holdturneringen til marts i Silkeborg, hvor vi møder topholdet fra Nordre.
Viborg 1 Silkeborg 1 1 3½-4½
Allan Holst Per Knudsen ½-½
Peter Graves Jacob Bang Pedersen ½-½
Jes Harholm Peter Kristensen ½-½
Claus Rossen Flemming Hundebøll ½-½
Thomas Højbjerg Suarez René Toftgaard Jensen ½-½
Søren Ejdum Michael D F Sørensen 1-0
Erik Laursen Peter Haarup 0-1
Byrial Jensen Torben Bødskov Andersen 0-1

Link til resultater