(hentet 16-12-2017 00:38)
(Arkiv -> Seniormester 2015 Viborg)
Seniormester hurtigskak 2015 Viborg Kommune
(18-07-2015)

Viborg Skakklub har for sjette gang afviklet mesterskab i hurtigskak for seniorer i Viborg kommune.

Ny seniormester i hurtigskak blev Jens Bak Larsen der meget flot vandt med 8 points i en 9 runders turnering. Lige efter med 7½ point kom sidste års vinder Peder Bækgaard. På tredjepladsen kom en hjemmespiller Hans Jørgen Mortensen med 7 point. Hans Jørgen Mortensen var med helt fremme til sidste runde, hvor han tabte til Jens Bak Larsen, mens Peder Bækgaard med en sejr i sidste runde lige netop strøg forbi til andenpladsen. Det skal nævnes at vinderen af det første stævne i 2010 Fritz Videbech blev nummer fire med 6 point.

Betænkningstiden var 50 minutter til et parti – 25 minutter til hver spiller. I et normalt skakparti er der 2½ time til hver spiller, så den korte betænkningstid var noget af en udfordring for de ældre herrer, men alligevel blev der afviklet flere fine partier. Aldersfordelingen for deltagerne var fra 60 år og op til 84 år.

Kjeld Merstrand