(hentet 23-07-2018 04:05)
(Arkiv -> Vesterhavsturnering, 2)
Fin præstation af Thomas Overgaard i Esbjerg
(23-07-2007)

af Morten Fabrin

Viborg Skakklubs eneste deltager i Vesterhavsturneringen i Esbjerg, som sluttede fredag den 20. juli, Thomas Overgaard Kristensen, ydede samlet en fin præstation i det skrappe selskab, hvor han blandt 109 deltagere var seedet som nr. 98 med sin rating på 1373. Thomas sluttede som nr. 87 med 4 points af 10 mulige efter navnlig i de første runder at have mødt så stærk modstand, at han overgik sin forventede score med 1,86 points og kan sætte + 84 ind på sin danske ratingkonto.

Thomas er således også i den nye sæson godt på vej til at blive Viborg Skakklubs ratinghøjdespringer – en titel han hjemførte i sæsonen 2006/07 med + 118 points.

Endnu mere imponerende er det, at han blandt sine 10 modstandere undervejs mødte hele 7 med elo-rating med et gennemsnit på 1860. De 2 points, han scorede mod dem, betyder, at Thomas har opnået et del-elotal på 1700.

I øvrigt blev den internationale turnering en dansk triumf. IM Karsten Rasmussen sejrede med 8½ points fulgt af FM Allan Stig Rasmussen med 8. Først på 3.-4. pladsen fandt man stormestrene Ovsejevits, Ukraine og Karpatchev, Rusland med 7½. På de følgende pladser fulgte GM Ivanov, Rusland, FM Nikolaj Mikkelsen, IM Bjørn Brinck-Claussen, Andreas Hagen og Jackie Andersen, alle med 7.

De foreløbige beregninger tyder på, at Karsten Rasmussen hermed høstede en norm til stormestertitlen, og at Allan Stig Rasmussen og Nikolaj Mikkelsen hentede sig hver en IM-norm, hvis der alene ses på scorer og modstanderstyrker. Men der skal her tages forbehold for, om også de øvrige ganske komplicerede normkrav er opfyldt.

Se i øvrigt resultater og partier på turneringens hjemmeside via www.dsu.dk.

Lørdag den 21. juli går Politiken Cup i gang i Nordsjælland, hvor Viborg Skakklub har Claus Rossen med. Også denne turnering kan følges via Dansk Skak Unions hjemmeside.