(hentet 15-08-2018 22:40)
Skive II-VSK 0-8
Hyggelig deltagelse i Pokalfinalen
(21-05-2018)

Pinsesøndag afviklede man atter Pokalfinalen i Svendborg, og denne har deltagelse af en række 4-mands-hold, som spiller 6 runder hurtigskak denne pinsesøndag.

Også denne gang med deltagelse af meget stærke hold i eliterækken samt nogle hold, som vi fra Viborgs hold nok skulle kunne klare. Vi stillede denne gang op med Olav på toppen, Esmat, Claus og Jes.

Et af de mere overkommelige hold meldte sig i første runde, da vi vandt 2½-1½ over Sydøstfyn. Siden vandt vi sandelig 3-1 over Nordkalotten, hvis spillere alle var højere rated end os. Flotte sejre til Esmat over Esben Hove og til Jes over Lars Aaes, mens der var remis til Olav mod Jacob Sylvan og til Claus mod Kaare Kristensen. En ganske uventet sejr mod et meget stærkt hold. Middagspausen meldte sig, og efter denne var modstander stævnets stærkeste hold og de senere vindere fra Køge. Det lykkedes dog Jes at få remis med vores tidligere medlem, Niels Jørgen Fries Nielsen, så vi tabte 3½-½. 4. runde var mod Øbro fra København, og sandelig om ikke Claus vandt i 12 træk, da modstanderen gik lidt galt i en skotte. Desværre kunne jeg så overvåge resten af holdet tabe deres partier, så vi tabte 3-1 til Øbro. Derefter meldte det meget stærke Køge 2 sig, og vi tabte 2½-1½. Ganske hæderligt, da Esmat fik en halv mod Björn Ahlander og Jes vandt sandelig sit slutspil med en bonde for lidt mod Henrik Dahl Pedersen. Sidste runde blev et antiklimaks, da vi mødte SK 68 fra Århus. Et hold på omtrent samme styrke som os, og vi tabte 3½-½ til de brave århusianere. Dermed landede vi oven i købet sidst i rækken af de 13 deltagende hold, men vi havde altså spillet med mange tophold undervejs. Så trods det miserable slutresultat drog vi glade hjemad med en oplevelse af at have spillet endda et par gode kampe undervejs. Jes blev topscorer med velfortjente 3½ af 6.